לטייל באוויר


ballons-3665_640

כתב נולד – רוני קרעין

בקיץ של השנה שעברה, בגלל אירועי צוק איתן, הרבה נסיעות של הקייטנה בוטלו. השנה, בקיץ האחרון, צ'יפרו אותנו בחוויית טיסה בכדור פורח. נסענו לתל אביב אל מקום ההמראה. הכדור הפורח מחובר למעין סלסילה מרווחת שבתוכה עומדים. חילקו אותנו לקבוצות של עשרים ילדים בערך, ונכנסנו לסלסילה דרך דלת מיוחדת שיכולה להיפתח, להיסגר ולהינעל בזמן התעופה. בזמן ההתרוממות היו קצת רעידות, אבל אחר כך הכל עבר חלק. כמובן היה איתנו מדריך ששמר עלינו. עלינו לגובה של מאה ועשרים מטר בערך, ושהינו באוויר כרבע השעה. המנוע של הכדור נמצא על הקרקע, ולכן בזמן הנחיתה חשוב שהחור של הכדור יהיה מקביל לחור שעל הקרקע. זאת הסיבה שעברו כמה פעמים עד שהנחיתה הצליחה.

הכדור הפורח מופעל על אוויר חם ומוחזק בחוט כך שהוא בטוח. כמו להרבה מקומות גם לשם אסור להכניס חיות מחמד. אולי תתפלאו, אבל לא קיימת הגבלת קליטה באוויר. בכדור פורח אין מקומות ישיבה וגם לא מקומות מוגבלים ושמורים לעמידה. אפשר לנוע ולהסתובב בזמן הטיסה, ואם חשבתם לבוא ביום גשום – ותרו על הרעיון. הכדור כנראה לא אוהב מים…

קצת עובדות על כדורים פורחים:

  • הכדור הפורח הראשון שנשא אנשים נבנה ב-1783 בידי הצרפתים ז'וזף- מישל וז'אק-אטיין מונגולפייה. הם היו בנים למשפחה שייצרה נייר והמציאו יחד את הכדור הפורח.
  • קיימים שני סוגים עיקרים של כדורים פורחים: כדורים פורחים המתרוממים על ידי חימום אוויר, וכדורים המתרוממים באמצעות גז הליום.
  • בריאן ג'ונס וברטראן פיקאר היו הראשונים להקיף את כל העולם בכדור פורח. זה קרה לא ממש מזמן, לפני חמש עשרה שנה בסך הכל!
  • הגובה הגבוה ביותר שכדור פורח הגיע אליו היה שני קילומטר, ומשם קפצו שישה אנשים צניחה חופשית…
  • כיום כדורים פורחים משמשים בעיקר לספורט ולכיף, אך במסגרות בטחוניות הוא משמש גם ככלי לאיסוף מידע וריגול.

בא לכם לעוף?

אם מתחשק לכם עכשיו ללכת ולעוף בכדור פורח, רק תדעו לכם שיש בארץ כמה וכמה אפשרויות, בהן תל אביב, רוחמה, שדה בוקר ועין ורד. בתל אביב הכדור רק עולה לאוויר, אך בשאר המקומות הוא ממש "יוצא לטיול". אם אתם אמיצים, ההמלצה שלי היא ללכת על האפשרות הזאת. תיהנו!