עובדות מתוקות על שוקולד


chocolate-968457_1920

כתב נולד – יעל שמלה

 

מראשית התפתחות האנושות האימהות הרחיקו אותנו מהשוקולד, ונשאר לנו רק להזיל ריר על החבילה שבארון. הפנטזיה לאכול כל החיים רק שוקולד (שעוד לא התייאשתי ממנה) התנפצה באכזריות על ידי אימהותינו בגיל צעיר מאוד, מסיבות שונות ומשונות כמו "יהיו לך חורים בשיניים" ו"תאבדי את כל התיאבון לפני הארוחה" (סיבה שהתבררה כנכונה, לפחות כל עוד הארוחה לא הייתה עוד שוקולד). אבל מחקרים חדשים שנכתבו מערערים על כך. אימהות, כדאי שתשבו.

חוקרים רציניים ביותר (שכולם מעל גיל עשר) מדווחים על הטבה באכילת שוקולד (במינון מוגבל, תרגיעו), כי – שימו לב – יש בו תכונות חיובית לבריאותנו! הוא משפר את תפקוד הזיכרון, ומפחית את הסיכון למחלות לב והתקפי לב. אחד החוקרים אפילו ממליץ לפתוח את הבוקר בשתי קוביות של שוקולד מריר, במיוחד לפני מבחן! לי זה נשמע כמו המלצה שכדאי ליישם, ומיד.

 

פלבנואידים, מישהו?

רובכם כבר יודעים שהשוקולד גורם לנו לשינוי חיובי של מצב הרוח, וזה קשור למרכיבים ממריצים שנמצאים בו. אבל יש עוד יתרונות רבים ומגוונים לאכילת השוקולד, אף על פי שהוא נמנה לפעמים עם מאכלים לא בריאים ומלאי שומן.

הקקאו שבשוקולד הוא מקור מעולה לחומרים הנקראים "פלבנואידים", שנמצאים גם בפירות ובירקות וחשובים מאוד לבריאות האדם. בשוקולד יש מרכיבים רבים אחרים, שחלקם גורמים להשפעה חיובית על תפקוד כלי הדם ולהורדת לחץ הדם, וחלקם שומרים על בריאות הלב.

מחקר נוסף גילה כי אנשים שמפנקים את עצמם בשוקולד בתדירות גבוהה נוטים להיות רזים יותר מאלה שכמעט לא אוכלים שוקולד… כן, כן. בגלל זה למשל החוקרים מצאו הפרש של כשלושה קילוגרם בין אנשים שאכלו שוקולד חמש פעמים בשבוע ובין אנשים שלא אכלו שוקולד בכלל.

 

מאה אחוז שעדיף 70%!

רגע לפני שאתם רצים למכולת לקנות את כל החפיסות על המדף, עליכם לדעת שיש כמובן סוגי שוקולד בריאים יותר ובריאים פחות. אם אתם מחפשים שוקולד העונה על כל היתרונות שמוזכרים למעלה, בדקו את אחוז מוּצקֵי הקקאו שהוא מכיל. ככל שהאחוזים גבוהים יותר, כך השוקולד טוב יותר. בדרך כלל השוקולד שהכי עשיר במוצקי קקאו הוא שוקולד מריר, שבו יש מ-50% ועד 70% מוצקי קקאו, והיצרנים דואגים להדגיש זאת על האריזה. שוקולד חלב אינו מכיל כמות גדולה של מוצקים, ושוקולד לבן אינו מכיל אותם בכלל.

 

הלו, בלי להגזים

למרות כל המרכיבים הבריאים שבשוקולד, עדיין אי אפשר להתעלם מכמויות הסוכר הנדיבות, ומרמות השומן שהוא מכיל. לכן כדאי לאכול שוקולד במידה ולא להפריז באכילה, כדי שנוכל ליהנות גם מהמרכיבים הבריאותיים וגם מהטעם.

עכשיו תסלחו לי, אני הולכת להראות את הכתבה הזאת לאמא שלי ולפנות הרבה מקום בארון המטבח.

 

כמה עובדות על קקאו ושוקולד

  1. הקקאו גדל על עצים ונחשב לפרי טרופי הגדל באקלים חם וגשום. תרמילי פרי הקקאו מכילים שלושים עד ארבעים זרעים, והם מותססים ומיובשים בשמש וכך הופכים לפולי קקאו.
  2. מדינות אפריקה מייצרות מעל ל-70% מהקקאו בעולם.
  3. כשלושה מיליון וחצי טון של קקאו מיוצרים בכל שנה ברחבי העולם. הביקוש לקקאו נמצא בעלייה מתמדת, וצופים שבשנת 2020 תהיה דרישה להגדיל את הייצור במיליון טון נוסף לשנה!
  4. נצרכים כ-100 פולי קקאו כדי לייצר טבלת שוקולד אחת.
  5. שוקולד לבן אולי נראה כמו שוקולד, אבל אין בו שום מרכיב של קקאו.
  6. הריח של השוקולד מגביר את גלי התטא במוח, והם משפיעים על הרוגע והשלווה שלנו.
  7. מי שהמציא את עוגיית השוקולד-צ'יפס מכר את הרעיון שלו לחברת ייצור שוקולד, שהבטיחה תמורת הרעיון לספק לו שוקולד עד סוף חייו.
  8. 5,792 ק"ג – זה משקלה של טבלת השוקולד הגדולה בעולם.
  9. שוקולד אולי טוב לבני אדם אבל לא לחתולים ולכלבים. בעלי חיים מסוימים עלולים להיפגע ואף למות מאכילת שוקולד.

בשנת 2013 השיקו בבלגיה בולי דואר שמשטח הליקוק שלהם בטעם שוקולד.