שעיר ונדיר


מי הקיץ החמים בעצומם, ובספארי אנו משקיעים רבות בצינון בעלי החיים.

בכל החצרות ישנם אזורי צל ומנוחה וכן מאגרי מים הכוללים בריכות ומפלים. בנוסף מידי יום המטפלים מכינים לבעלי החיים קרטיבים וארטיקים מסוגים שונים המתאימים לצרכיהם והעשרות נוספות התורמות לקירורם ומילוי זמנם הפנוי בתוכן.

הזאבים מקבלים ארטיעוף, הטיגריסים, גיריות הדבש, הסוריקטות ובעלי חיים נוספים מקבלים ארטידם (הקפאה של בשר טחון ומים ולעיתים תוספת של פירות קפואים) הדובים זוללים את הארטידג הידוע והקופים והפילים מקבלים קרטיפרי.

הארטיקים והאטרקציות הקרירות האחרות מקלים מאוד על בעלי החיים והם משתעשעים בהם במשך זמן רב.

חיות למען חיות!

בחודש שעבר השקנו קמפיין פרסומי מקסים לבית החולים לחיות בר של הספארי ורשות הטבע והגנים.

הקמפיין שנועד להעלות את המודעות לבית החולים וגם לגייס תרומות, הוכן על ידי החבר'ה המוכשרים והנפלאים של סטודיו אוי! נצפה כבר אלפי פעמים באינטרנט ובטלויזיה. לשמחתנו, התקבלו גם תרומות יפות וכולן קודש להצלתם והשבתם לטבע של בעלי החיים המגיעים לטיפול בבית החולים לחיות בר.

אנו מזמינים אתכם להצטרף להצלחה ולצפות גם בסרטון השני

גם הפעם נשמח עם תעשו Share ותחלקו את הסרטונים עם כל מי שאתם מכירים

וכמובן תכנסו לאתר בית החולים www.wildlife-hospital.org.il , שם ניתן לקבל את כל המידע הרלוונטי וגם אפשר לתרום. .

קריאייטיב, עיצוב, צילום וארט דיירקשן- סטודיו אוי!

אנימציה – אופיר ייגר סאונד – יצחק יצחקי

שעיר ונדיר

התרגשות אדירה בספארי: אחרי עשר שנים, קוף אורנגאוטן נולד בחצר הקופים!

האם המאושרת היא רוחל'ה, קופת אורנגאוטן מבוגרת, בת 41!

כבר עשר שנים שלא היו המלטות מוצלחות בחצר קופי האורנגאוטן ודווקא רוחל'ה קופת האורנגאוטן הסומטרי, בת ה-41 המליטה החודש גור קטן.

בשנים האחרונות נעשו בספארי מאמצים עילאיים לריבוי קופי האורנגאוטן, בין השאר הובאו לספארי שתי נקבות צעירות טוסי וסיסי מגרמניה בתקווה שיתרבו ובניסיון להגדיל את הקבוצה. אבל דווקא רוחל'ה המבוגרת, היא זו שהצליחה להביא לעולם גור קטן ובריא.הפעם האחרונה בה נצפתה בספארי המלטה מוצלחת של קוף אורנגאוטן הייתה בשנת 2000 לפני עשר שנים בדיוק! גם אז האם המאושרת הייתה רוחל'ה, אלא שאז היא הייתה בסך הכול בת 31, עובדה שגרמה למטפלים להאמין כי עוד נכונות לרוחל'ה המלטות מוצלחות בעתיד. מאז, היא המליטה פעמיים אך הוולדות שלה נולדו מוקדם מידי וללא רוח חיים והמטפלים חששו כי רוחל'ה כבר לא תמליט יותר.

"ההמלטה הנוכחית של רוחל'ה היא שמחה גדולה שמביאה עימה תקווה גדולה מאוד, אנו מחזיקים אצבעות לרוחל'ה שתצליח לגדל את הגור הקטן ותביאו לבגרות ומקווים כי בעקבות ההמלטה של רוחל'ה, הנקבה הנוספת בקבוצה, טוסי, תתעבר גם היא" אמר עופר מטלון ראש מחלקת הקופים בספארי.

כיום, מצב האורנגים בטבע  הוא בכי רע. על פי ההערכות נותרו בטבע כ-7,300 קופי

אורנגאוטן מתת המין הסומטרי ובגני החיות ישנם בסך הכול כמה מאות קופי אורנגאוטן.

חוקרים מתריעים כי אם הכחדתם של האורנגים הנגרמת כתוצאה מכריתת יערות לצורך חקלאות שמן הדקלים, לא תפסק בקרוב, תוך 10 שנים לא ניתן יהיה לצפות בקופי אורנגאוטן בטבע ובתוך 20 שנים הם ייכחדו לחלוטין גם מגני החיות.

כל המלטה של קוף אורנגאוטן היא שמחה אמיתית ותקווה להמשך קיומו המין המיוחד הזה. ו… כרגיל אנו מחפשים שם המתחיל באות ר' עם העדפה לשם בעל משמעות בשפה המלאית המדוברת באינדונזיה.

עוד על הגור שנולד ב ynet

רוחל'ה והגור. צילום: טיבור יגר.

לאריות כבר יש שמות

לפני כשלושה חודשים נולדו בספארי שני גורי אריות.

סיוון, לביאה בת 15 היא האם המאושרת והיא מטפלת בהם בהצלחה רבה.

בגיל חודשיים בדיוק הם הופרדו ממנה לצורך חיסונים ושקילה וכשחזרו לבית הלילה לאמם, החל האיחוד בינם לבין שאר הקבוצה.בימים הקרובים לאחר תהליך הכירות ארוך ומורכב עם הקבוצה, הם ייצאו לשטח הפתוח של האריות ויצללו היישר לחיים האמיתיים.

ובינתיים, הגיע הזמן להעניק להם שמות.

אחרי אין סוף הצעות שהגיעו מהקהל שלנו דרך הטלפון, האימייל, הפייסבוק ודואר ישראל, ועדת השמות בספארי בחרה את השמות: סאלה (לנקבה) וסירי (לזכר). על פי מסורת הספארי, שני השמות מתחילים באות ס' כשמה של האם סיוון ולשניהם משמעות בשפה הסואהילית. סאלה היא תפילה וסירי הוא סוד .

במרחק נגיעה

החודש בשעה טובה ומוצלחת יצאה קבוצת הגורילות לחצר החדשה שלהם. היציאה לחצר התאפשרה לאחר שלושה חודשי עבודה קשה ומפרכת של אנשי תחזוקת הספארי ברשות מנהל התחזוקה פיני ברדשניידר ומנהל העבודה איציק אבידור שהפכו את החצר הישנה והקטנה לחצר חדשה גדולה ומרווחת הכוללת מתקני משחק חדשים, בריכה ומפל מים וגם חידוש נפלא- החפיר בוטל, הרחק צומצם ובין הקהל לגורילות מפרידים חלונות זכוכית!

לוקס, הזכר השליט, ליה, אניה, אלי וילדיהם נראו בתחילה המומים במקצת מגודלה של החצר ומהעובדה שהמבקרים כל כך קרובים אליהם, אך לאחר מספר דקות החלו להתרגל ואף להסתובב בחופשיות בחצר.

בשלב מסויים הם העזו והתקרבו אל חלונות הזכוכית ובינם לבין הקהל הפרידו רק מספר סנטימטרים וחציצה של זכוכית משוריינת.

ההתרגשות משני הצדדים הייתה אדירה, לא עוד חפיר שחוצץ בין הגורילות לקהל אלא קיר זכוכית שמאפשר קירבה כמעט בלתי אמצעית ותחושה אמיתית של טבע.

התרגשות נוספת נרשמה כאשר לוקאס הגורילה נעמד על מתקן חדש שהוכן עבור הגורילות והצליח לראשונה מזה שנים לראות את שכניו הותיקים השימפנזים. גם השימפנזים לא נשארו אדישים והם השמיעו קולות רמים כאשר ראו את פרצופו ניבט אליהם.

כמו כן, מחוץ לחצר החדשה בנו אנשי התחזוקה, גזע עץ ענק מלאכותי לתוכו יכולים הילדים להשתחל וממנו לצפות מתוך חלונות קטנים, כמעין מחבוא, לתוך חצר הגורילות.

חצר הגורילות היא ללא ספק פריצת דרך בבניית תצוגות מודרניות בספארי. אם בעבר נבנו חצרות שבין המבקרים לבעלי החיים היה מרחק גדול שכלל חפיר וחול, כעת לאחר בניית החצר המקסימה הזו הוחלט כי גם התכנון של החצרות האחרות יתבסס על אותו רעיון שיוצר קרבה מיוחדת עם חציצת זכוכית שיוצרת הרבה יותר מאשר רק קרבה פיזית.

רואים קרוב, רואים שקוף. צילום: טיבור יגרהיכונו לפתיחת חוגי הילדים לגילאי גן חובה עד כיתה ז'. ההרשמה תפתח ב 1.9 פרטים והרשמה בטלפון:03-6305319 או במייל:galit@safari.co.il

בברכת שנה טובה ונפלאה

שגית, צוות המטפלים וכמובן בעלי החיים